lördag 13 maj 2023

Hoppa på tåget 🚂

 Står på perongen och väntar på att få Hoppa på tåget 🚂 

Tåget kommer och när jag klivit ombord träffar jag Karin & Tova som styr tåget och ser till att alla passagerare trivs och mår bra.

Idag är biljetten - ordet - KRUKA 


Jag tänkte faktiskt på ordet, detta blogginlägg i natt när jag vaknade av rejält ont i mina ben, jag önskar jag kunde påstå att det är träningsvärk eller varför inte växtvärk ☺️ men tyvärr icke… men nåväl åter till blogginlägget och ordet kruka kan betyda feg och då tänkte jag faktiskt tvärtom 🤔 vi har två fina förebilder från sagornas värld…



Även om man är orolig och inte tror att man kan, även om man nu är en kruka… och handen på hjärtat så har nog alla vi någon gång varit en kruka 😜 så kan vi vanligtvis mer än vad vi tror och bara vi försöker så har vi kommit en bra bit på vägen.

Kruka kan även betyda hjälm/störtkruka och när jag sökte på ordet hjälm i mitt arkiv kom denna bild upp 

En gammal bild på min Elin och min far ❤️

Så yes box allright detta är då mitt bidrag till dagens 

Hoppa på tåget 🚂 

8 kommentarer:

  1. Visst är det så att vi kan och klarar mycket mer än vad vi tror men det är också mänskligt att känna sig som en kruka.

    Tack för påminnelsen om störtkrukan! Den hade jag helt glömt. Bilden på Elin med morfar är ju bara så fin <3

    Önskar en god lördagskväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
  2. En fin tolkning av veckans ord ... och visst är det så att vi klarar mer än vi tror!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Du är så klok Åsa, som tar fram de här fina visdomsorden, meningarna. Vi behöver påminna oss om att det är precis så där det är, som Nalle Puh säger, en klok liten björn för övrigt och Astrid Lindgrens Pippi står för liknande klokhet. Uttrycket Det har jag aldrig prövat tidigare så det klarar jag säkert är ju så fint. Krukor är vi nog alla nu och då, skulle jag tro. Jag är det i alla fall.
    Störtkrukan hade jag helt glömt bort ända tills jag läste Åkes inlägg. En bra kruka minsann.
    Ha det bra, så bra du kan och hoppas du slipper ha ont i natt!

    SvaraRadera
  4. Såg hos Åke att hjälmar kan vara krukor. Det hade jag aldrig hört förut. Å nu bekräftar du det. Tänk så mycket man lär sig:-)

    SvaraRadera
  5. Jättefin tolkning🌹 Visst är vi feg-krukor då och då. Och visst klarar vi mer än vi tror. Hoppfulla bilder och sista bilden är stört-söt.🤗 Önskar god natt utan onda ben🥰

    SvaraRadera
  6. Men, du har också hittat störtkrukan! Så kul för jag hade inte hört det ordet innan och hade inte förstått innebörden om jag inte sett bilder. Krukor är vi allihop ibland, det har man faktiskt rätt att vara!

    SvaraRadera
  7. Sista bilden ♡♡♡ helt underbar =)
    Visst klarar man mer än man tror, rätt inställning är halva grejen. Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  8. Ja visst klarar en ofta mer än en tror. Jag kan minnas när jag var en fegis, brukar tycka det är kul att prova nya saker. Men visst, hoppa bungy Jump skulle jag inte göra, men det har jag inte heller utsatt mig för, så aldrig fegat ur :)

    SvaraRadera