Underbara Claras fotoutmaning #fångafebruari Dagens ord är MUSSLA Jag har faktiskt aldrig smakat mussla, det är faktiskt så att jag knappt har sett musslor på affären 😊 Här kommer ett recept på pilgrimsmusslor: 4 personer Ca 20 pilgrimsmusslor eller kammusslor 6 vitlöksklyftor 2 schalottenlökar 1/2 kruka persilja 1/2 citron Olivolja till stekning Flingsalt Nymald svartpeppar Skala och hacka schalottenlök och vitlök, hacka persiljan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek musslorna på hög värme, de ska bli vita och få en fin stekyta på varje sida. Lägg i löken och vitlöken innan du vänder på musslorna, låt den steka med och ge smak. Musslorna behöver stekas drygt en minut på varje sida. Salta och peppra, strö över persiljan och pressa över lite citron. Servera genast! Man kan även vara tyst som en mussla ☺️
Oh, sometimes I get a good feeling yeah