Jo yes det stör mig när jag läser ett recept och jag behöver handla femtioelva olika saker för att kunna baka dessa bullar 🫠
Receptet
Saftigt och gott glutenfritt bröd
50 g jäst
6 dl vatten
1 äggvita
2 msk honung
1/2 dl rapsolja
1/2 dl fiberhusk
2 msk oregano
2 tsk salt
3 dl durramjöl
2 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl maizenamjöl
Till pensling
Vatten
Torkad oregano
Ugn 209 grader mitt i ugnen ca 25 - 30 minuter
Om jag nu upptäcker efter det jag bakat detta brytbröd att NEJ det var inte gott så har jag ingredienser jag inte använder igen.., detta recept är bara ett exempel, det finns andra recept som har fler ingredienser som jag inte har i mitt skafferi.
I detta fallet då är det honung (som jag utesluter på grund av allergi) rismjöl och durramjöl som jag inte har hemma.
Vad säger Du, har Du vanligtvis de ingredienser som behövs ifall Du blir sugen att testa ett nytt recept?
Troligen inte om receptet ser ut sådär..... har aldrig bakat med varken durra, ris eller fiberhusk.
SvaraRaderaDu får göra fröknäcke istället det är också glutenfritt och inte lika knepiga ingredienser =) Ha en bra kväll!
Det är inte ovanligt att jag undviker sådana recept för det brukar bli en dyr historia. Gillar man det sedan inte står man där med alla ingredienserna. Kanske dumt men...
SvaraRaderaKram
Skulle inte ens drömma en (mar-)dröm om att baka detta bröd. Skulle ha absolut noll ingredienser hemma, och några vet jag inte ens vad det är - fiberhusk, durramjöl och rismjöl till exempel. Är det inte lättare att gå till COOP/ICA och köpa glutenfritt bröd... Det skulle jag göra i alla fall.
SvaraRaderaJag menar även om du köper alla dessa ingredienser så kostar de ju pengar. Och jag gissar att du får över massor, som du kanske, kanske använder senare, men troligen kommer att slänga. Ja, jag pratar för mig själv där...
Skulle inte ha en tanke på att baka detta bröd. Alldeles för mycket "slattar" som blir över. Det blir billigare att köpa och kanske till och med godare. Du får väl baka en gång till och de bort resultatet! :)
SvaraRaderaKram