SÄ hÀr gjorde jag min pizzasallad:
INGREDIENSER
- 500-600 gram vitkÄl
- 1 tsk salt
- 3 msk vitvinsvinÀger
- 1/2 dl rapsolja eller olivolja
- 1 msk vatten
- grovmalen svartpeppar
INSTRUKTIONER
- Finstrimla vitkÄlen.
- LĂ€gg kĂ„len i en bunke och ”massera” in saltet rejĂ€lt med bĂ„da hĂ€nderna. LĂ„t stĂ„ i 20 minuter.
- Blanda in oljan, vinÀgern och vattnet i kÄlen. Krydda med grovmalen svartpeppar efter tycke och smak.
Tips – Du gör pizzasalladen helst dagen före servering, och lĂ„ter den dra sig i kylskĂ„p under natten för bĂ€sta smak.
Nu blev min pizzasallad godkÀnt MEN den var inte Sà syrlig som han jag Àr gift med och vÄr dotter anser att pizzasalladen SKA vara.
Har Du nĂ„gra tips och idĂ©er eller vill ge mig Ditt bĂ€sta recept pĂ„ pizzasallad sĂ„ kommentera ⤵️
Tack för receptet!
SvaraRaderaJag gillar pizzasallad men gör den aldrig sjÀlv, men nÀr jag gör vinÀgrett till min vanliga sallad eller tomatsalladen sÄ har jag i lite pressad citronsaft ... kanske kan det funka Àven i pizzasalladen ...
Kram
https://www.lchfarkivet.se/recept/pizzasallad/
SvaraRaderaTesta att göra salladen pÄ Àttika istÀllet. Jag har inte testat recept sjÀlv, men jag har för mig att jag gjort nÄgot liknande för lÀngesen
Tack för tipset och receptet. Vi har testat att göra egen nÄgra gÄnger men jag har inte blivit helt nöjd...
SvaraRaderaKram