tisdag 31 januari 2023

Cliffhanger och Om man inte försöker, hur vet man då att det inte funkar?

 


Det är lite så jag tänker… om man inte testar vet man ju inte om en grej funkar.

Lite… Värt ett försök - så yes nu kör vi 😜

En bild från där vägen går från civilisationen och rakt in i skogen… hem till mig/oss 😃

Då min mage och mitt mående fortsätter att vara helt jäkla okul blir det en lugn dag. Jag funderar på om jag ska kontakta läkaren och fråga om det är värt att jag fortsätter ned nästa tablett på lördag, en veckotablett som avsöndrar lagom mycket var dag i veckan lär ju ge mig typ samma lika biverkningar hela veckan… eller inte 🤷‍♀️ 

Jag ska fundera vidare och känna efter hur jag mår i morgon = dag fyra, jo jag räknar lördag som dag 0 (noll).

Men det ger hyfsat dålig livskvalitet att må sämre av en medicin än utan 🫠 dessutom detta att behöva ta medicin (som ger biverkningar) för att jag tar en medicin, som jag behöver (kortison) som ger mig biverkningarna = benskörhet. Det är galet 😕

Min Lille vovve ❤️

Om typ lite drygt 90 minuter ska jag sjösätta min plan 😜 återkommer och berättar om det funkade i morgondagens blogginlägg.

Yes CLIFFHANGER 😆

måndag 30 januari 2023

En ren slump?

 Biverkningar eller ren slump?


Om det nu inte räcker med att jag mår SKIT rent allmänt på grund av min kroniska sjukdom som ger mig tidvis väldans låg livskvalitet med trötthet, värkande kropp och bråkig, irriterad mage så mår jag ärligt talat sämre idag… idag dag 2 efter intag av medicin för/mot benskörhet i lördags.

Kanske ren slump?

Men just nu mår jag så här… ⤵️ Med tanke på min medicinöverkänslighet och allergi mot gud vet vad 🤷‍♀️ så var detta väl inte helt oväntat, men rejält onödigt

Mycket vanliga biverkningar kan förekomma hos fler än 1 av 10 användare: 
🔥 smärta i skelett, muskler och/eller leder vilken ibland kan vara svår
🔥 illamående, kräkning
🔥 huvudvärk, yrsel, trötthet 
🔥 buksmärta, obehagskänsla i magen efter ha ätit, förstoppning, fyllnadskänsla 🔥 illamående, kräkning
🔥 huvudvärk, yrsel, trötthet 
  • Mindre vanliga biverkningar kan förekomma hos upp till 1 av 100 användare 

    🔥 övergående influensaliknande symtom såsom värkande muskler, allmän sjukdomskänsla ibland med feber, vanligtvis i början av behandlingen, 


söndag 22 januari 2023

Teddybjörnen

 Söndag 22 januari 

Bilder från igår lördag:




Min Teddybjörn 🧸 

Alaskan Huskyn har sitt ursprung i Alaska i den nordligaste den av USA. I generationer har dessa hundar huvudsakligen avlats för att fungera som arbetshundar framför släden. Aveln har aldrig varit inriktad på att följa någon särskild rasstandard utan har alltid varit inriktad på att få fram hundar som har fysisk och mental kapacitet att klara det tunga och krävande jobbet som slädhund i det arktiskta klimatet. På så sätt har en alldeles speciell typ av hund uppstått.

Faktum är att Alaskan Huskyn anses vara ett av världens mest uthålliga landdäggdjur. 

Alaskan Huskies är väldigt intelligenta hundar som det går fint att träna och dressera. Trots deras intensiva energi är de kontaktsökande och en erfaren Alaskan Husky vet vikten av att vila när tillfälle ges. De tycker om alla människor, är vänliga och fungerar utmärkt ihop med barn. Men de är även busiga, självständiga och har sin egen vilja – det krävs en hel del erfarenhet och tid för att träna dem.

Alla Alaskan Huskies har sina egna unika personligheter men en sak har de alla gemensamt: En helt ofattbart stark vilja att springa!

Bild från idag söndag 


onsdag 18 januari 2023

Onsdag

 Jag tycker denna vecka varit otroligt lång,

Igår kväll tisdag så trodde jag det var fredag idag… jag kände att det måste vara helg snart 😜 inte för att det skiljer så mycket mellan vardag och helg för mig egentligen 🤪 men det finns vissa delar som inte finns under helg.


Igår möblerade jag om och ändrade lite i vårt tv-rum, jo yes det var min käre make som fick flytta på den bokhylla som skulle byta plats, men sedan kunde jag roa mig att fixa resten själv 😅

En före-bild 😃


Ibland ser Frost inte lika ynklig ut:


Frost igår hemma på vår gård tisdag


lördag 14 januari 2023

Lördag - boklista 📚

 


Jag vet inte VARFÖR Frost typ alltid ser så ynklig ut på bild 🤷‍♀️ 

Årets Boklista 2023 

1. Tistlar i handelsträdgården av Jenny Clevström

2. Fångad i tiden av Nora Roberts




söndag 8 januari 2023

Söndag 8 januari 2023




 Söndag, nu är det slut på julledighet även om Elin börjar skolan först på onsdag.

Jag hoppas, hoppas att det är slut på frånvaro pga sjukdom och att Elin kan gå i skola var eviga dag under vårterminen.

1 1/2 dag under december var lite väl lite närvaro på skolan, men det var bra många fler dagar Elin fick spendera på Sjukstugan eller Lycksele Sjukhus.

Nu hoppas jag Elins magonda följer med tomten och försvinner spårlöst innan årets jul kommer på tapeten.



Väldans svartvita bilder så här i januari 


fredag 6 januari 2023

Boktips och kattastrof

En bok jag läst hittills i år är:

Jag som aldrig direkt har gillat feelgood har plötsligt läst två stycken…  men denna Tistlar i handelsträdgården var sämre.

Så här såg det ut när jag kom ner till tv-rummet när jag vaknade, tänker inte skriva i morse 😜 ingen tror ändå att jag vaknade speciellt orimligt tidigt.


Vår Lilla Fru Katt 🐈‍⬛ tyckte inte att plättar i luften eller vad blomman heter skulle vara kvar i samplanering med julstjärna utan tog å grävde upp den. Tror det är tredje gången sen jag fick julblomstret av C vår Lilla Fru Katt 🐈‍⬛ plockade ur den växten och skräpade ner.

Julstjärna sägs ju vara mindre bra för kattor så jag ska väl vara glad hon inte tuggar på den.




söndag 1 januari 2023

Nyårslöften

Rent teoretiskt kunde detta vara tre (3) Nyårslöften som jag kunde påstå jag ska fixa under de närmaste 365 dagarna (för det är väl inte skottår i år?)


🔥Fokusera på att vara mer närvarande med familjen. Det kan innebära att du gör mer gemensamma aktiviteter, spenderar mer tid tillsammans eller bara är mer medveten om att vara närvarande i stunden (Lägg medvetet bort mobilen när det är dags för familjen att äta frukost och middag)

🔥Lägg mer tid på att göra saker som DU gillar. Det kan vara att läsa, måla, träna eller något annat som du tycker är kul och avkopplande. En glad mamma är en bra mamma!

🔥Fokusera på att bygga starkare relationer. Det kan handla om att träffa vänner och familj oftare, att vara mer öppen och ärlig i dina relationer eller att försöka hjälpa andra människor på olika sätt.


Men detta med nyårslöften känns hyfsat omöjligt egentligen för det blir ju lätt att man kör stenhårt i bästa fall de första veckorna, kanske månaden gör att sedan återvända till sin egen bekvämlighet.


Eller Vad säger Du?


Nu är jag dessutom inte den som sitter med mobilen när jag äter ihop med andra i min lilla familj så just det bekymret har jag inte… 😅


Gott Nytt 2023