Så här gjorde jag min pizzasallad:
INGREDIENSER
- 500-600 gram vitkål
- 1 tsk salt
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1/2 dl rapsolja eller olivolja
- 1 msk vatten
- grovmalen svartpeppar
INSTRUKTIONER
- Finstrimla vitkålen.
- Lägg kålen i en bunke och ”massera” in saltet rejält med båda händerna. Låt stå i 20 minuter.
- Blanda in oljan, vinägern och vattnet i kålen. Krydda med grovmalen svartpeppar efter tycke och smak.
Tips – Du gör pizzasalladen helst dagen före servering, och låter den dra sig i kylskåp under natten för bästa smak.
Nu blev min pizzasallad godkänt MEN den var inte SÅ syrlig som han jag är gift med och vår dotter anser att pizzasalladen SKA vara.
Har Du några tips och idéer eller vill ge mig Ditt bästa recept på pizzasallad så kommentera ⤵️
Tack för receptet!
SvaraRaderaJag gillar pizzasallad men gör den aldrig själv, men när jag gör vinägrett till min vanliga sallad eller tomatsalladen så har jag i lite pressad citronsaft ... kanske kan det funka även i pizzasalladen ...
Kram
https://www.lchfarkivet.se/recept/pizzasallad/
SvaraRaderaTesta att göra salladen på ättika istället. Jag har inte testat recept själv, men jag har för mig att jag gjort något liknande för längesen
Tack för tipset och receptet. Vi har testat att göra egen några gånger men jag har inte blivit helt nöjd...
SvaraRaderaKram