söndag 21 maj 2023

Skyltsöndag med BP

 Jag har en plan 😜 det är en ny rabatt och fundering just nu är om klockranka och silvernjurvinda ska få flytta hem till oss… 


Sedan tvillingsporre ser ju ut som en trevlig växt, jag gillar ju vita och rosa blommor.


Bilderna på vit klockranka och rosa tvillingsporre har jag lånad från nätet 😅

Planen är att blanda fleråriga, perenner, med sommarblommor.

Denna bild är från 13 maj, men det är här den planerade rabatten ska ta plats… 


Igår när jag gick kvällspromenad med Teddybjörnen så fann jag denna ”skylt”, jag antar att de som satt på en altan i närheten funderade på vad jag sysslade med när jag tog bilden 😅

Nere vid vår postlåda har Kommun satt upp en skylt…


Det har varit dispyter om ifall det är okey eller inte att slänga trädgårdsavfall och annat bråte i skogen eller inte, grannarna nere vid vår postlåda har ju alltid slängt sitt trädgårdsavfall och jo yes de har väl alltid tyckte det är okey 😜 men ifjol så kom en av grannarna som bor nästan längst från vår väg och postlåda och blev synnerligen upprörd över att det växte balsamin hej vilt ☺️ så hon tog och drog upp ett gäng plantor och lade dem på vår väg för att de skulle torka och växten döden dö 😅
Efter detta tog hon kontakt med kommunen och nu så har denna skylt kommit upp.

Avslutar med:4 kommentarer:

 1. Håhå, jaja..varför skola människor strida..när man kan säga till på ett vänligare sätt. Givetvis så är balsaminen invasiv, men det hjälper inte att lägga den på vägen för att torka. Där bildas ändå frön som flyger/sprätter iväg. Nå, nu är människan som hon är, men synd är det att det inte går att diskutera på ett mera trevligt sätt.
  Gillar Ge aldrig upp dina drömmar, somna om bara :)
  Du har en trevlig plan, lycka till med den Åsa!

  SvaraRadera
 2. Snyggt skyltat som vanligt! Här i vår kommun finns det många som bara dumpar sitt trädgårdsavfall lite här och var. Nu är det ju inget som förstör men det skulle ju se väldigt tråkigt ut om alla gjorde på samma vis så även här har liknande skyltar dykt upp.

  Önskar en god söndagskväll nu!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jättekul med en Skyltsöndag på kinesiska:-) Alltså vad jag menar är att jag inte har den blekaste vilka blommor du pratar om. Kan inte ens minnas att jag sett dessa här omkring. Så det ska bli riktigt skoj att se hur dina trädgårdsplaner ter sig. Tror att blommor som ni har hos er inte finns här nere och vice versa förstås. Åsså utgår jag iskallt ifrån att du INTE har köpt blommorna på blomsterhandeln som levererade en så undermålig bukett.

  Det där med att dumpa trädgårdsavfall i skogen och naturen - ja, jag vet inte jag. Kompost som kompost. Läs Guldkryckans inlägg från idag här: https://guldkryckan.blogspot.com/. Du kommer skratta ihjäl dig. Snacka om att slänga "naturlig" balkongavfall i skogen.
  Jag tillhör ju dom få som gillar invasiva blommor, typ lupiner. Vackrare blommor får man leta efter. Men det är jag det.
  Kul att du skyltar med exemplar i din närhet. Tusen tack för det och länken:-)

  SvaraRadera
 4. Förlåt mig för "sen ankomst" Åsa! Du blev inte uppdaterad av min WP-läsare, så det här inlägget har jag missat.
  Invasiva växter är inte kul, så det är bra att det påminns om att man inte ska kasta trädgårdsavfall i skogen!
  Tror din rabatt blir jättefin ... trevligt med blandning av perenner och sommarblommor 🙂
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera