söndag 22 januari 2023

Teddybjörnen

 Söndag 22 januari 

Bilder från igår lördag:
Min Teddybjörn 🧸 

Alaskan Huskyn har sitt ursprung i Alaska i den nordligaste den av USA. I generationer har dessa hundar huvudsakligen avlats för att fungera som arbetshundar framför släden. Aveln har aldrig varit inriktad på att följa någon särskild rasstandard utan har alltid varit inriktad på att få fram hundar som har fysisk och mental kapacitet att klara det tunga och krävande jobbet som slädhund i det arktiskta klimatet. På så sätt har en alldeles speciell typ av hund uppstått.

Faktum är att Alaskan Huskyn anses vara ett av världens mest uthålliga landdäggdjur. 

Alaskan Huskies är väldigt intelligenta hundar som det går fint att träna och dressera. Trots deras intensiva energi är de kontaktsökande och en erfaren Alaskan Husky vet vikten av att vila när tillfälle ges. De tycker om alla människor, är vänliga och fungerar utmärkt ihop med barn. Men de är även busiga, självständiga och har sin egen vilja – det krävs en hel del erfarenhet och tid för att träna dem.

Alla Alaskan Huskies har sina egna unika personligheter men en sak har de alla gemensamt: En helt ofattbart stark vilja att springa!

Bild från idag söndag 


2 kommentarer: